KULÜPLERİMİZİN DİKKATİNE

           Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez, "İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü"ne imza attı.Yapılan Protokole göre Amatör spor müsabakalarında ilk yardım sertifikalı görevliler yer alacak.

             Yapılan protokol gereği Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile  İlk Yardım Kursu açılacak. Kursa katılan kursiyerler amatör müsabakaların oynandığı tesislerde görev yapabilecek.

          15 kişilik gruplar halinde açılan kursun birincisi haziran ayında açılmış olup, katılımcıların sertifikaları hazırlanmıştır.İkinci kurs 30 Temmuz-31 Temmuz  tarihlerinde Sağlık müdürlüğünün Eski Devlet Hastanesi arkasındaki 112 Acil salonunda saat 09:00’da başlayacaktır.

              2. grup olarak açılacak kursa  katılmak isteyenlerin  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun   0 530 2003345 ve 2138599 telefonundan irtibat kurmaları önemle duyurulur.

           Kurslar  ihtiyaca göre 3,4,5, grup olarak açılmaya devam edecektir.Açılacak olan İlk Yardım Kursu ücretsiz olup,iki günde verilecektir.  20 ila 55 yaş arası en az lise ve dengi okul mezunu olanlar başvurabilecektir.

           İlk yardım kursuna katılmak isteyenler başvuru formunu fedarasyonumuzdan ve İnternet sitemizden temin ederek, kimlik fotokopisi ve iki adet fotoğraf ile federasyonumuza başvurmaları gerekmektedir.

           Not: Kulüplerimiz tesislerindeki müsabakalarda  görev alabilecek kişileri kursa katılım için yönlendirmeleri referans sayılarak kursiyer sayısını belirlemede  önem arzedecektir.