KULÜPLERİMİZE ÇOK ÖNEMLİ DUYURU

7405 SAYILI KANUN GEREĞİ SPOR KULÜBÜNE GEÇECEK KULÜPLER İÇİN BİLGİLENDİRME.

7405 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesinin altıncı fıkrasındaki “Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulan ve spor alanında faaliyet gösteren anonim şirketler, Kanunun yürürlük tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde Kanunda kendileri için öngörülen yükümlülükleri yerine getirerek spor anonim şirketi hâline gelirler. Bu süre içinde uygunluğunu sağlayamayanlara, altı aya kadar ek süre verilebilir. Bu süre sonunda yükümlülüklerini yerine getirmeyen anonim şirketler spor faaliyetlerine katılamaz.” hükümleri uyarınca Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulan ve spor alanında faaliyet gösteren anonim şirketlerin Kanunda öngörülen yükümlülüklerini yerine getirmeleri için öngörülen süre 26 Ekim 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.

Özetlemek gerekirse 7405 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesinin beşinci ve altıncı fıkraları uyarınca spor kulüpleri, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kurulan ve spor alanında faaliyet gösteren anonim şirketler ve üst kuruluşlar için Kanuna uyum süreci bakımından öngörülen yükümlülüklerin en geç 26 Ekim 2023 tarihine kadar yerine getirilmesi gerektiğini hatırlatır; 7405 sayılı Kanuna uyum sürecine ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda spor kulüpleri ve üst kuruluşlar yönüyle tescil iptali ve buna bağlı olarak müsabakalara katılamama, aynı şekilde anonim şirketler yönünden de spor faaliyetlerine katılamama şeklindeki yaptırımların uygulanabileceği hususları önemle duyurulur.

               7405 Sayılı Kanun gereği Dernek Statüsünden Spor Kulübü Statüsüne geçecek  Kulüpler için bu işlemlerin 25 Ekim 2023 Tarihine kadar tamamlanıp hazırlanan belgeler Gençlik ve İl Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

               GEREKLİ EVRAKLARA AFYON GENCLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ SİTESİNE GİRİLEREK KURUMSAL KURUMSALDAN DA KULÜP İŞLEMLERİNE GİRİLİP BİRDEN ONİKİYE KADAR OLAN MADDELERİN HAZIRLANIP GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE ULAŞTIRILMASI GEREKİR