MAÇLARDA ÖNCE SAĞLIK

                                                                             COVİD-19 ESASLAR SIK SORULAN SORULAR 
? Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında görev yapan Sağlık Tedbirleri Kontrolörünün aynı zamanda müsabakanın sağlık personeli olarak, Yerel Amatör Lig müsabakalarında görev yapacak Sağlık personelinin ise aynı zamanda Sağlık Tedbirleri Kontrolörü olarak görev yapması gerekmektedir. 
 
? Kulüpler, Takip formuna yazdıkları her kişinin (sporcu,yönetici, antrenör ve diğer görevlilerinin) HES kodlarını yazmak, PCR testi sonucu çıktısı veya Aşı Kartı çıktısı veya Covid-19 geçirdiğine dair çıktıyı takip formuna eklemek zorundadır. 
 
? HES Kodu riskli kişiler müsabaka isim listesine yazılamaz ve müsabakalara katılamaz. 
 
? HES Kodu Risksiz ancak altındaki 3 bölüm de kırmızı ise yine müsabaka isim listesine yazılamaz ve müsabakalara katılamaz. Ancak kişinin aşı sertifikası veya PCR testi ibraz edilirse doğruluğu kontrol edilerek müsabakaya katılmasına izin verilir. 
 
? Aşı takip formu ve ekinde aşı sertifikası veya PCR test sonucu olmayan hiçbir kişi (sporcu,yönetici, antrenör ve diğer görevliler) müsabaka isim listesine yazılamaz ve müsabakalara katılamaz. 
 
? Kişilerin müsabakalara katılabilmesi için, en az iki doz aşı olması ve 2.doz aşıdan sonraki 14. günden itibaren180 günlük süreyi aşmaması gerekmektedir. 
 
? Covid-19 aşısının 3. veya 4. dozundan sonra 14 günlük bekleme süresi yoktur. Kişiler 3. veya 4. doz aşıyı yaptırdıktan hemen sonra 180’er günlük süre ile müsabakalara katılabilirler. 
 
? Kişiler Covid-19 hastalığını geçirdiğini belgelemek için Pozitif PCR test sonucunu(İzolasyon süresini tamamladıktan sonra 180 gün geçerli) Takip formuna ekleyebilirler. 
 
? “2021-2022 Sezonu Yerel Amatör Lig Müsabakalarında Covid-19 Salgını Nedeniyle Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Esaslar”ın 7. Maddesindeki 48 saat hükmü 2(iki) gün olarak değerlendirilmelidir. Örneğin 11.11.2021 tarihinde herhangi bir saatte PCR testi numunesi veren bir sporcu, en geç 13.11.2021 tarihinde herhangi bir saatte oynanan müsabakada yer alabilir. 
 
? HES Kodu riskli olmayan ve aşı takvimini tamamlamamış veya  Covid-19 hastalığını geçirmemiş kişiler PCR (Antigen) Testini; Örneğin, Cumartesi günü müsabakası olan kişiler için Perşembe günü, Pazar günü müsabakası olan kişiler için Cuma günü, Cumartesi-Pazar iki gün müsabakası olan kişiler için Cuma günü yaptırılması gerekir. 
 
? Amatör Futbol Liglerinde Antikor testi kabul edilmemektedir.(Lig Statülerinde yok) Mutlaka PCR(Antigen) testi gerekmektedir. 
? T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 07.09.2021 tarihinde 12 yaş ve üstü(13 yaşından gün almış) kişilere aşı hakkı tanındığından yukarıdaki şartlara uyan kişiler müsabakalara katılabilirler.