FUTBOL BULUŞMALARI ANTALYA DA YAPILDI

                   

          Türkiye Futbol  Direktörü Fatih TERİM’in futbolun paydaşları ile bir araya geldiği “ Futbol Buluşmaları”nın  4. sü 28.04.2015 tarihinde Antalya’da yapıldı.

          ASKF Genel Başkanı Orhan KÜÇÜKSAĞRICI’nın da katıldığı  Futbol Buluşmalarının Antalya etabının son toplantısında,Fatih TERİM  Afyon,Antalya,Burdur,Isparta Muğla ,Uşak ve Denizli İlleri ASKF,TÜFAD Başkanları,Besyo Müdürleri,Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürleri,Milli Eğitim Müdürleri,Futbol İl Temsilcileri,İl Hakem Kurulu Başkanları,Belediye Spor  sorumluları görüşlerini aldı.

          Toplantının gündeminde, futbolun tabanda yaygınlaştırılması,lig organizasyonları,Milli Eğitim ve Üniversite işbirliği ile eğitim,Amatör futbolun gelişimi ve içinde bulunduğu sorunlar yer aldı.

           Türkiye Futbol Direktörü Fatih TERİM toplantıya katılanların tamamının görüşlerini aldıktan sonra,gerek teknik,gerekse idari ve ekonomik anlamda futbolun sıkıntılarını masaya yatırdıklarını ortaya çıkan paydaşları Futbol Federasyonuna ileteceklerini ve yol haritasını da buna göre belirleyeceklerini ifade etti.

          Fatih TERİM Kendi görüşleri olarak,Amatör Futbolun kazanmaktan ziyade mücadele sporu olduğunu,TASKK ve  ASKF’lerle fevkalade  ve uyumlu bir işbirliği içerisinde olduklarını,amatör futbolu önemsediklerini,ahlaki ve kanuni olan her şeyin arkasında olduğunu,bilim spor işbirliğine önem verdiklerini,futbol Tasarım Okulları  Projesinin bulunduğunu,kendisi için takımların arkasında takımın daha önemli olduğunu,Teknik adamların haksız rekabet içinde olduklarını ve kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini,kendisinin staddan ziyade semt takımları yapılmasını desteklediklerini,sporda eğitimin önemli olduğunu bu sayede elit yönetici,teknik adamların ve sporcuların ortaya çıkacağını  dile getirdi.