BAŞVURU TARİHİNDE UZATMA OLMAYACAK

29.02 2020 Tarihinde 2019-2020 Futbol sezonu lig bilgilendirme ve statü ile ilgili ön toplantı yapılmış olup, Başvuru ile ilgili bilgiler aşağıya çıkarılmıştır.

1-2019-2020 Afyonkarahisar Masterler Ligi, yürütme  kurulu  Askf Genel Sekreteri Alişan AKGÜN Başkanlığında,Afyonspor Masterlerden Halil AKBULUT, Zafer Masterlerinden Mustafa OĞUZ,Çay Çağlayan Masterlerden Coşkun SARIPINAR,Kocatepe Masterlerden  İsmail ALTINTEPE’den oluşmuştur.

2- Lig statüsünün fikstür çekiminde netlik kazandırılarak yürütme kurulu onayından sonra internet sitemizde yayınlanacaktır.

3-Fikstür çekimine kadar lig için sponsor arayışlarımız devam edecektir.

4- 2019-2020 sezonunda  1981 doğumlu yaş sınırı olup “ 1982-1985  ”  doğumlu oyuncular kontenjan oyuncu sayılır.Kaleci de yaş sınırı yoktur. Esame listesine en fazla 5 kontenjan oyuncu yazılabilir.”2”tanesini ilk on birde oynatabilir yedekteki “2” tanesini kontenjan oyuncu ile değiştirebilirler. Aynı anda sahada iki kontenjanlı oyuncudan fazlasını oynatamayacaktır.

5- Ligde lisans yerine lisans defteri kullanılacaktır. Lisans defteri ve sporcu taahütnamesi ASKF internet sitesinden temin edilerek sporcu ve takım sorumluları tarafından doldurulacaktır.,Lisans defterleri Yürütme Kurulu tarafından kitapcık haline getirilerek birer tane takım sorumlularına verilecektir.Lisans defterine en fazla 29 sporcu yazılabilecektir.,

           6- Amatör liglerde lisansı vizeli olan sporcular Masterler  Ligi başladıktan sonra amatör liglerde oynayamayacaktır.

           7-Takımlar müsabaka anında listedeki yazılı bütün yedek oyuncularını değiştirme hakkına sahiptirler.(tercihli oyuncular dan iki tanesi sahada iki tanesinin kulubede olması kuralı unutulmamak kaydı ile ) Oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremeyecektir.

          8- Müsabaka süreçleri  2x35=70 dakika olup devre arasının 15 dakikadır.

          9- Kulüpler tarafından hazırlanan lisans defterinin ve katılım ücretinin 12 Mart 2020 tarihinde saat 14:00 ‘e kadar yürütme kuruluna teslim edilmesi gerekmektedir.

         10- Fikstür çekimi 12 Mart 2020 tarihinde saat 14:00’ de ASKF toplantı salonunda yapılacaktır,

         11-Masterler ligi , hazırlanacak statü ve  Amatör Liglerde Uygulanacak Esaslar,Futbol Müsabaka Talimatı, Futbol Disiplin Talimatı kılavuzluğunda Yürütme Kurulu tarafından yürütülecektir.

          12- 12 Mart 2020 tarihine kadar lisans defterini doldurup getirmeyen.katılım ücretini yatırmayan takım fikstüre dahil edilmeyecektir.

                                     NOT: Lisans defteri ve Sporcu taahhütnamesi sitemiz doküman bankasından temin edilebilir.