ASKF BAŞKANI KÜÇÜKSAĞRICI DAN AÇIKLAMA

                                                  ASKF BAŞKANI ORHAN KÜÇÜKSAĞRICI’DAN AÇIKLAMA

            Son günlerde ilimizde devam etmekte olan 2023-2024 futbol sezonu ile ilgili bazı sosyal medya platformlarında Kocatepe Spor Kompleksi’nde Amatör Spor Kulüplerine tahsis edilen saha ve soyunma odaları ile ilgili olumsuz haberler yayıldığını büyük bir üzüntü ile izlemekteyim.

             Amatör futbol müsabakalarının sağlıklı yürütülmesi amacı ile gerek Afyonkarahisar Belediyemiz,gerekse Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile yapılan görüşmelerde olumlu sonuçlar alınmaktadır.

           İlimiz merkezindeki Amatör Spor müsabakaları için Afyonkarahisar Belediyemizce S-1,S-2,D-1,D-5 sahaları ile zorunlu hallerde kullanılmak üzere  M-1,M-2 sahaları dahil,  6 saha ile 6 soyunma odası; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından ise Ç-1,Ç-2 sahaları ile bunların yakınında bulunan iki soyunma odası Amatör futbol müsabakalarına tahsis edilmiştir.

         Sezon sürecinde  Futbol İl Tertip komitesince, müsabakaların bitiş tarihi zorunluluğu,hava koşulları ve diğer nedenlerle ilimiz merkezindeki müsabaka sayısı artmaktadır.Mevcut tesislerdeki futbol sahaları ile soyunma odalarının uzaklığı gerekçesiyle soyunma odalarına gidilmediği,bir kısım kulüp yöneticilerinin ise konu ile ilgili görevlilere yardımcı olduğu göz ardı edilmemelidir.

         Afyonkarahisar Belediyemizin ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün her konuda yardımcı oldukları sahaların ve soyunma odalarının İl Tertip Komitesince tahsis edildiği de dikkate alınarak her iki kurumumuzun da rencide edilmemesi gerektiğine inanıyorum.

          2023-2024 Futbol sezonunun barış ,kardeşlik ve dostluk içinde devam etmesini,sonuçlanmasını ve sağduyunun hakim olmasını temenni eder,saygılar sunarım

 

 

 

                                                                                                            Orhan KÜÇÜKSAĞRICI

                                                                                                              Askf Genel Başkanı