ASKF BAŞKANI KÜÇÜKSAĞRICI DAN AÇIKLAMA

                                                  SEZON ÖNCESİ ASKF BAŞKANI ORHAN  KÜÇÜKSAĞRICI’DAN AÇIKLAMA             

 

                Meşakkatli bir o kadar da sıkıntılı 2022-2023 futbol sezonunu başarı ile tamamlayarak geride bıraktık.Yeni heyacanlara koşacağımız 2023-2024 sezonunda tüm amatör sporcularımıza ve amatör spor kulüplerimize hayırlı ve uğurlu olmasını,başarılı bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.

             İlimizde mevcut 100’e yakın futbol dalında faaliyet gösteren ve özellikle son üç yıl içerisinde altyapıya yönelik yeni kulüplerin kurulması,Lisanslı futbolcu sayımızın artması bizleri oldukça mutlu kılmakla birlikte,geçmiş sezon ve yeni futbol sezonu ile ilgili bir çok kulübümüzle yaptığımız istişarelerde özellikle il merkezimizdeki tahsis edilen 90X60 ebatındaki iki çim saha( kamp dönemleri dışında( mayıs-ekim ayları arası)ile aynı ebatta 2 sentetik sahaya mahkum edildiği,keza soyunma odalarının,tribünlerin,sosyal ihtiyaç mekanlarının yetersiz ve bakımsız olduğu 2 sentetik sahanın antrenmanlar için yetersiz  olduğu dile getirilmiştir.

           Gerek Kocatepe Spor Kompleksinin,gerekse ilimizde yapılan diğer tesislerin yapımında 1986 yılında kurulan ve AmatörSpor Kulüplerimizin üst kuruluşu olan Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun görüş ve düşünceleri alınmamaktadır.

           Amatör Spor Kulüplerimizin yaşadığı sıkıntılarla ilgili Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğümüz ve tesisleri kiralayan Afyonkarahisar Belediyemizin bu işten sorumlu yetkilileri ile bire bir yapılan görüşmelerde sağlıklı bir çözüm elde edilememiştir.

           Yeni sezona gireceğimiz şu günlerde  kullanabileceğimiz ifade edilen sahaların (S-1,S-2,Ç-1,Ç-2 ) çimlerinin ihmalden kurumuş olduğu,ışıklarının yanmadığı,kale direklerinin dikilmediği ,soyunma odalarının bakımsızlığından kullanılamayacak durumda olmasından rahatsızlık duyulmuş olup,amatör futbol takımlarımızın standartlara uygun 70x105 ebatında iki adet sentetik futbol sahasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır..

           Kocatepe Spor Kompleksindeki sahaları Gençlik Spor İl Müdürlüğünden kiralayan  Belediyemizin tüm çim sahaları nisan ayından itibaren bakıma alıp  yaz boyunca kamp merkezi olarak yurt içinden ve yurt dışından takımlara kiralaması sebebi ile bu sahalardan da sağlıklı yararlanamamaktayız.

Kocatepe Spor Kompleksi içinde bulunan 14 adet sahadan Afyonkarahisar amatör Spor Kulüplerimiz  ve sporcularımızı yeterince yaralanamamaktadır.Bu sıkıntıyı eski Atatürk Stadı ile birlikte 4 sahası bulanan eski tesislerde böyle bir sıkıntı yaşamadık. 

Afyonkarahisarda kurulu ve faaliyette bulunan tüm spor kulüplerimiz adına koskoca bir spor kompleksi olan,içinde 12 çim,2 sentetik, 1 atletizm sahası ve 15.000 kişilik stadı olan bir tesisin sesimize kulak verilerek yerinde incelenmesi ,soruşturulması ve sıkıntılarımıza köklü bir çözüm bulunması en büyük dileğimizdir.

 

                                                                                                 Orhan KÜÇÜKSAĞRICI

                                                                                                         ASKF BAŞKANI