AFYON TAKIMLARI LİGE HAZIR

                  22.3.2021  tarihinde bal takımlarımızın futbol oynayacağı futbol sahaları Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Ahmet KÖKSALAN,Antalya Futbol İl Temsilcisi İsmail ŞENER.Afyonkarahisar Futbol İl Temsilcisi Mehmet TEMÜR VE ASKF yönetim kurulu üyesi Mustafa TÜRKMEN tarafından denetlenerek lige hazır oldukları incelenmişti.Bu günde fikstür tarihi belli oldu.

BAL grup kuraları ve fikstür çekimi 26 Mart 2021 Cuma günü saat 15.00’de İstanbul’da Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde kulüp temsilcilerinin katılımı olmadan yapılacak olup TFF’nin youtube kanalından canlı yayınlanacaktır.

Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak 4 ve daha fazla takımla temsil edilen illerin aynı gruplarda, 1, 2 ve 3'er takımla temsil edilen illerin de, birbirine yakın illerle eşleştirilmesi esasına göre yapılan gruplandırma ile BAL'a katılan 266 takım, 9 ayrı bölgede, 4 takımlı 12, 5 takımlı 22 ve 6 takımlı 18 grupta olmak üzere toplam 52 grupta müsabakalarını oynayacak. 

4 takımlı gruplar üç devreli lig usulüne göre, 5 ve 6 takımlı gruplar çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Her grubun birincisi olan takım bölge birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanırken, grupta en altta yer alan takım kendi ilinin yerel ligine dönüş yapacak.

Bölge birinciliğine katılma hakkı kazanan 52 takım, 5 takımlı 2 ve 6 takımlı 7 grup olmak üzere toplam 9 tarafsız grup merkezinde bölge birinciliği müsabakalarını oynayacaklar. 9 bölge birincisi TFF 3. Lig'e çıkma hakkı kazanacak.Afyonkarahisar takımları Uşak takımları ile birlikte 4. bölge 4. grupta mücadele edecek.