ADINA MASTERLER SEVGİ YILI LİGİ KONULDU.

               Afyonkarahisar Valiliğinin 2020 yılını  SEVGİ YILI ilan etmesi sebebi ile projeye destek amacıyla lig  MASTERLER SEVGİ YILI LİGİ ile isimlendirildi

             Afyonkarahisar’da geçen yıl ilki yapılan Masterler Ligi’nin bu yıl ikincisi gerçekleşecek. Masterler Ligi’ne ise Afyonkarahisar Masterler Sevgi Yılı Ligi ismi verildi. Üç grupta çifte lig usulüne göre oynanacak olan Afyonkarahisar Masterler Sevgi Yılı Ligi’ne 15 takım katılıyor

           Afyonkarahisar Masterler Sevgi Yılı Ligi 2019-20 futbol sezonu için fikstür çekimi Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Türkiye Spor Yazarları Derneği İl Temsilcisi Nadir Güzbey, ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Temur ve 15 takımın yöneticileri katıldı.

           Ligin başlangıç tarihi ilerleyen günlerde açıklanacağı belirtilirken toplantıda Yürütme Kurulu’na ASKF Genel Sekreteri Alişan AKGÜN Başkanlık edecek. AKGÜN’e Afyonspor Masterlerden Halil Akbulut, Zafer Masterlerinden Mustafa Oğuz, Çağlayan Masterlerden Coşkun Sarıpınar, Kocatepe Masterlerden İsmail Altıntepe’den kurulda eşlik edecek.

15 takımın çift devre lig usulüne göre mücadele edeceği ligde 3 grup oluştu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Orhan KÜÇÜKSAĞRICI “İlk turnuvada küçük aksaklıklar yaşandı. Bu aksaklıkların, yeni sezonda tekrarlanmaması için elimizden geleni yapacağız. İnşallah maçların ligimizin ismimizde olduğu gibi sevgi, saygı ve hoş görü içerisinde oynanmasını istiyoruz. Tüm takımlara başarılar dilerim.” dedi.

          Lige gereken desteği vereceklerini söyleyen Başkan Nadir Güzbey, “Biz spor basını camiası olarak tüm takımlarımızın ve paydaşların yanında olacağız. Ligi gereken tüm desteği TSYD olarak vereceğiz. Ligin sevgi, saygı, hoşgörü ve spor ahlakına yakışır bir sezon olmasını diliyorum. Bundan şüphem yok, tüm takımlara başarılar diliyoruz.” ifadesini kullandı.

Kulüp temsilcilerine lig statüsü hakkında bilgiler veren Alişan AKGÜN, geçen yıla göre bazı değişiklikler yaptıklarını ifade etti. AKGÜN ayrıca, “Yürütme Kuruluna seçilen arkadaşlarımız hiçbir maddi beklenti içinde olmadan ve fahri olarak Afyonkarahisar’da çok büyük bir ihtiyaç olan bu güzel çalışmayı yürütecekler. Sizlere hizmet edecek arkadaşlarımızı sosyal medya veya başka bir ortamda haksız eleştirilere maruz bırakmayın. Afyonkarahisar’ın Masterleri olarak arkadaşlığımızın pekişmesine ve gelişmesine hep birlikte katkıda bulunalım. Öncülüğünü yaptığınız Masterler Ligi futbol tarihi ile birlikte yaşasın.” dedi.

         Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Kura çekiminde Merkezde bulanan 6 takım seri başı olarak 3 gruba dağıtıldı. Kalan takımlar arasında da kura çekimi gerçekleştirilerek gruplar belirlendi.