.

ASKF BAŞKANI ORHAN KÜÇÜKSAĞRICI’DAN

2023-2024 FUTBOL SEZONU  MESAJI

                Değerli sporseverler

               Olumlu ve olumsuzlukları ile bir önceki futbol sezonunu kapatarak 2023-2024 futbol sezonuna ilimizde merhaba demeye sayılı günlerin kaldığı hepimizin malumudur. Türkiye genelinde 81 ilde koordine edilen futbol müsabakalarının ilgiyi artırabilmek günden güne artan spor tesislerine gençlerimizi çekebilmek, onların ruhsal ve bedensel gelişimlerini sağlayarak kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak topluma nitelikli ve sağlıklı bireyler sunmak en büyük amacımızdır.

                Ancak ailelerin çocuklar üzerinde yoğunlaşan istikbal endişeleri eğitim sistemimizdeki he rgün değişen uygulamalar ,spor kulüplerimizin ekonomik güçsüzlüğü ve tesis yetersizliği ,sporda eğitim yetersizliği  ,teknolojinin olumsuz etkileri ve daha pek çok olumsuz faktörler  gençlerimizin spor yapma arzusunu törpülemekte engellemekte ve spor tesislerinden uzaklaştırmakta dolayısı ile spor müsabakalarında yaşanan şiddet ,çirkin tezahürat  spordan beklediğimiz sevgi barış ve kardeşlik duygularını temelden sarsmaktadır.

              Federasyonumuzun kuruluş amacı spor kulüplerimizin sportif, sosyal ,kültürel ve ekonomik sorunlarını çözmektir. Bu sebeple her sezon olduğu gibi tüm işlevleri federasyonumuza verilen futbolla ilgili sorunlarımızı ilgili makamlarla görüştük ve karşılıklı sevgi saygı içinde ayrıldık. Görüşmelerimizle ilgili sonuçları federasyon sitemizden spor kulüplerimize duyurduk. Görüşmelerimizden olumlu sonuçlar aldığımızı ve alacağımızı ümit ediyoruz. Hiç bir maddi ve manevi çıkar beklemeden gençlerimize ve amatör spor camiamıza hizmet etmek felsefesi ile yola çıkan federasyonumuzun hiç bir şahıs ,kurum ve kuruluşa karşı olumsuz tavrı olmamış ve olmayacaktır. Ancak, federasyonumuz dışında sanki federasyonumuzca  lanse edildiği düşünülen ve benzer ünvanla sosyal medyada olumsuz beyanlarda bulunan bu oluşumu ve beyanlarını asla tasvip etmiyoruz.

            Tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemizde ve ilimizde spor tesisleri ve kaliteleri gün geçtikçe artmakta bireysel  ve takım müsabakalarında elde edilen ulusal ve uluslararası başarılar hepimizi gururlandırmaktadır.

             Şurası unutulmamalıdır ki   Türkiye’de  çok az sayıda bulunan  spor  kompleksi,  ilimiz ve gençliği için bir şanstır. Bu tesisteki futbol sahalarının bakımını üstlenen Afyonkarahisar  Belediyemizi  ve yetkililerini takdir ediyor  ve yürekten kutluyoruz. Sporumuzu ve gençliğimizi  önemseyen  maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm yöneticilerimizi  ,özellikle  Belediye başkanlarımızı ,iş adamlarımızı  ,Afyonkarahisar sporuna  destek ve katkı  konusunda kendilerini soğutmamak  adına  kulüp yöneticilerimizin   , sporcularımızın ,seyircilerimizin ve basınımızın hassasiyet göstermesini arzuluyoruz.

             Sporcularımız ve  onları yönlendirenlerin (yönetici ,antrenör, hakem vb) maruz kaldıkları haksız ve yersiz  eleştirileri   baskı, şiddet, çirkin tezahürat sporcularımızın ve spor kulüplerimizin başarılarını olumsuz etkilemektedir. Sporda kazanmanın tek koşul kaybetmenin kabul edilemez olması başarısızlıklara bahane  aranması spora olan ilgi ,sevgi ve desteği azaltmakta derin yaralar açmaktadır.

           2023-2024 futbol  sezonunun asla yaşamak istemediğimiz olumsuzluklardan uzak spordan ve sporcudan beklediğimiz  sevgi, barış kardeşlik duyguları içinde geçmesi  temennisi ile tüm spor kulüplerimize sporcularımıza başarılar diler, organizasyonda  emeği geçen kişi ,kurum ve kuruluşları yürekten kutlar ,saygılar sunarım.

ORHAN  KÜÇÜKSAĞRICI

ASKF BAŞKANI